Сьогодні, 5 лютого, відбулася зустріч Голови профспілки В.Бубняка, голів дорожніх профорганізацій та голови об’єднаної профорганізації філії «Пасажирська компанія» з Головою правління АТ «Укрзалізниця» В.Жмаком. Це вже третя зустріч з моменту призначення його на посаду. 

 

Напередодні, 2 лютого, лідер профспілки запропонував очільнику Товариства надати пропозиції з боку адміністрації щодо вирішення в 2021 році проблемних питань, що порушувалися під час попередньої зустрічі минулого тижня: насамперед – про підвищення тарифних ставок і посадових окладів, скасування неповного робочого тижня, відміни неправомірного розпорядження про відтермінування витрат на персонал у частині необов’язкових виплат, передбачених Галузевою угодою та колдоговорами, перегляду контрольних завдань на 2021 рік з метою недопущення скорочення працівників і вакансій, за якими проводяться доплати і надбавки за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваної роботи.

 

Проте пропозиції щодо цих важливих і наболілих питань до профспілки так і не надійшли. Тому на засіданні правління АТ «Укрзалізниця» 4 лютого Голова профспілки передав від профспілкової сторони Голові правління на розгляд проєкт Спільного рішення про взаєморозуміння, в якому були передбачені конкретні шляхи та строки вирішення проблемних питань.  

 

На зустрічі В.Жмак назвав цей проєкт ультиматумом і запропонував профспілковій стороні розглянути розроблену Товариством «Дорожню карту подолання соціально-економічних наслідків для працівників АТ «Укрзалізниця», спричинених встановленням та подальшим продовженням на території України карантину задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19». Однак в адміністрації в цій карті не знайшлося місця для проблемних питань звичайних робітників. Жодної конкретики. Лише наміри… Про який такий рух «по вулиці з двостороннім рухом» можна взагалі говорити, або куди далі рухатись?! 

 

Тож Голова профспілки терміново скликав позачергове засідання президії Ради профспілки на 9 лютого для вирішення подальших кроків щодо активних дій профспілки.

Спротиву бути!