«Якою б складною не була наша фінансова позиція, ми знайшли можливість, і продовжимо підтримувати мобілізованих залізничників такими виплатами», так зауважив Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін про збереження середнього заробітку мобілізованим працівникам. Він також додав, що «залізні люди» на фронті мають знати, що Укрзалізниця цінує їхню службу та чекає повернення.

 

Про це йшлося у попередньому матеріалі 


А тим часом компанія продовжує підтверджувати соціальну відповідальність перед працівниками і наразі після звернення профспілки відновлено ще частину виплат:

 

– Оплату праці у вихідні дні понад норму робочого часу, доплату за роботу у вихідні дні в межах норми робочого часу, доплату за роботу у вихідні дні понад норму робочого часу. Зауважимо, що Законом № 2352-ІХ зі ст. 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» було виключено обмеження стосовно оплати роботи у вихідні дні. З переліку статей, норми яких не застосовуються у період дії воєнного стану, змінами виключено ст. 72 КЗпП. Тобто, наразі робота у вихідні дні буде компенсуватись як до початку війни – за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі відповідно до ст. 107 КЗпП.

 

– Матеріальну допомогу на медичні та інші цілі пенсіонерам та членам їх сімей згідно з рішенням регіональних філій та філій в частині надання матеріальної допомоги на лікування непрацюючих пенсіонерів-залізничників з врахуванням критичності та складності випадку.

 

– Оплату щорічної відпустки працівникам, які працюють (перебувають у відрядженні) на територіях радіоактивного забруднення, що надаються відповідно до ст. 47 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (понад 24 календарні дні).

 

– Грошову компенсацію за невикористану відпустку працівникам, які працюють (перебувають у відрядженні) на територіях радіоактивного забруднення відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

 

Відповідний лист від 16.08.2022 № ЦЦУП-10/475 щодо переліку кодів видів оплат, за якими проводитиметься нарахування у період дії правового режиму воєнного стану, направлено керівникам регіональних філій та філій.

 

Робота з відновлення нарахування та соціальних виплат, передбачених Галузевою угодою та колективними договорами, триває. 

 

В інформації використано джерело