Як і в попередніх роках, у 2021-му керівництвом АТ «Укрзалізниця» і Профспілки залізничників і транспортних будівельників України підписано спільне рішення, за яким дозволено розділяти норму разової транспортної вимоги форми 6, що передбачає включення утриманця, у разі направлення дітей залізничників до дитячих і спортивних оздоровчих закладів за путівками профорганів або самостійно придбаними батьками. 

 

Транспортні вимоги безоплатного проїзду утриманців видаватимуться до місця знаходження оздоровчого закладу і у зворотному напрямку.

 

Діти, які направляються до дитячих оздоровчих та спортивних закладів та за транспортною вимогою форми 6, правом на повторне оформлення безкоштовного проїзду за нормою своїх батьків в поточному році не користуються.

 

Також на засіданні правління АТ «Укрзалізниця» 3 червня 2021 р. з ініціативи Профспілки залізничників і транспортних будівельників України ухвалено рішення про належне забезпечення безоплатного проїзду залізничним транспортом організованих груп дітей залізничників та супроводжуючих їх осіб, які прямують до оздоровчих закладів за путівками профорганізацій. Рішенням передбачено:

 

1) безоплатне надання послуги з резервування місць та оформлення комплекту постільних речей;

 

2) оформлення за рахунок Товариства безоплатного проїзду дітей залізничників у разі направлення на оздоровлення двох і більше дітей з однієї родини, які не увійшли до норми форми 6;

 

3) оформлення безоплатного проїзду залізничним транспортом осіб, супроводжуючих організовані групи дітей, до відповідних оздоровчих закладів за путівками профорганізацій та у зворотному напрямку, включаючи резервування (бронювання) місць в поїздах за заявками профспілкових організацій.


Порядок подання заявок на резервування місць, оформлення проїзду та перевезення визначено в телеграмі АТ «Укрзалізниця» Ц-5-91/2199-21 від 11.06.2021 р.