У листі зауважено, що у приміщенні по вулиці Івана Франка розміщена філія «Головний інформаційно-обчислювальний центр» АТ «Укрзалізниця» (ГІОЦ), яка  відповідає за інформаційне забезпечення роботи залізничного транспорту України, розробляє та реалізує заходи з підвищення ефективності експлуатації автоматизованих систем управління залізничним транспортом, займається підтримкою та розвитком мережі передачі даних «Укрзалізниці»,  організацією продажу електронних проїзних документів тощо.

 

В офісних приміщеннях ГІОЦу поряд з численними інформаційно-обчислювальними комплексами знаходяться робочі місця майже 1000 працівників, яких потрібно розмістити в інші приміщення, що потребує часу і не може не вплинути на робочий процес. А, як відомо, від стабільної роботи цієї філії залежить забезпечення ефективного безперебійного процесу перевезень залізничним транспортом, а також забезпечення безпеки руху.  

 

Працівників, яких, до речі, завчасно не попередили про майбутні зміни, вкрай турбують можливість погіршення умов праці, забезпечення необхідними для роботи засобами, зміни режиму праці, можливе поширення вірусу СОVID-19 тощо.

 

Ухвалення такого рішення без попереднього обговорення в трудовому колективі може призвести до дестабілізації роботи залізничного транспорту, створює соціальну напругу та змушує залізничників виходити на мирні акції протесту.

 

Тому Уряду варто проаналізувати наслідки ухваленого рішення та розглянути можливість скасування розпорядження Кабміну від 30 вересня 2020 № 1192-р., наголошено у листі.