Рада профспілки звернулася з листом  до Голови Правління АТ «Укрзалізниця» О.Камишіна, в якому зазначено, що на адресу Ради профспілки надходять численні звернення від профорганізацій усіх рівнів з приводу запропонованих для розгляду Пропозицій щодо основних аспектів формування системи преміювання, які стосуються окремих категорій працівників виробничих підрозділів регіональних філій, філій АТ «Укрзалізниця».

 

У листі вказано, що профспілка неодноразово наголошувала на необхідності розробки і запровадження ефективної системи матеріального стимулювання працівників Товариства, оскільки часткове і безсистемне підвищення розміру премії не вирішить нагальних проблем оплати праці залізничників.

 

Натомість намагання керівництвом Товариства виділити певні професії шляхом збільшення премії і таким чином підвищення зарплати посилюють і без того високу соціальну напругу в колективах. 

 

Позиція профспілки незмінна – зберегти кадри в галузі можна лише підвищенням годинних тарифних ставок і посадових окладів усім працівникам Товариства.

 

Профспілка пропонує спільно приступити до розробки мотиваційних програм і в першу чергу – розглянути питання підвищення годинних тарифних ставок і посадових окладів для всіх працівників галузі.