У листі, зокрема, вказано: «Погоджуюсь з вами, що прийняття даного проєкту Закону є вкрай необхідним для робітників локомотивних бригад і окремих категорій працівників, які безпосередньо здійснюють організацію перевезень і забезпечують безпеку руху на залізничному транспорті та метрополітенах – за списками професій і посад, що затверджуються в порядку і визначається Кабінетом Міністрів України. 

Саме тому 7.09.2021 р. проєкт Закону України «Про запровадження програм пенсійного забезпечення за вислугу років» від 18.12.2019 р. було включено до порядку денного шостої сесії Верховної Ради України девʼятого скликання…

Надані вами пропозиції будуть розглянуті відповідним Комітетом Верховної Ради».

 

О.Корнієнко зауважив, що завдання законопроєкту – встановлення соціальної справедливості шляхом відновлення порушених норм пенсійного забезпечення громадян України.

 

Нагадаємо, що профспілка неодноразово зверталася до парламентарів щодо активізації роботи над законопроєктом № 2617 від 18.12.2019 р., оскільки набрання ним статусу закону дозволить запровадити програми пенсійного забезпечення за вислугу років для залізничників.