Правління АТ «Укрзалізниця» 19.03.2022 ухвалило рішення про надання соціальної підтримки працівникам, які отримали тілесні ушкодження або поранення, та сім’ям працівників, загиблих в період воєнного стану в Україні в 2022 році, у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.

 

Відповідно до нього право на одноразову матеріальну допомогу мають:

 

– працівники, які отримали тілесні ушкодження/поранення середнього ступеня тяжкості, – в розмірі 30 000 грн (розмір допомоги вказано без урахування суми податку з доходів фізичних осіб);

 

– працівники, які отримали тілесні ушкодження/поранення тяжкого ступеня, – згідно з понесеними витратами та наданими підтверджуючими документами;

 

– сім’ї загиблих працівників – в розмірі 100 000 грн (розмір допомоги вказано без урахування суми податку з доходів фізичних осіб).

 

Рішення щодо надання цієї допомоги ухвалюють Комісії з питань надання працівникам, пенсіонерам та членам їхніх сімей соціальної підтримки, матеріальної допомоги на медичні та інші цілі відповідного рівня.

 

Якщо організувати роботу Комісій неможливо, допомога надається за рішенням керівників регіональних філій та філій АТ «Укрзалізниця».

 

Нагадаємо, що  президією Ради профспілки 4 березня 2022 р. ухвалено рішення  про спрямування коштів, отриманих первинними профорганізаціями, починаючи з 1 березня п.р., т.зв. “0.3” від роботодавця, зокрема, на  придбання медикаментів залізничникам, які гостро цього потребують, а також на лікування залізничників та членів їхніх сімей, пенсіонерів галузі, які постраждали внаслідок воєнних дій.