Вже понад шість місяців війни Харків потерпає від ворожих обстрілів. Фактично щодня російські окупанти обстрілюють місто та область. Десятки будинків, доріг, вулиць, громадських зупинок просто зруйновані вщент. Про тяжкий день, від якого доводиться досі оговтуватися, розповідає Алла, харків’янка-залізничниця з понад тридцятирічним стажем роботи – працівниця одного зі структурних підрозділів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця»:

 

«Це сталося 12 липня. Ми тоді зі старшим сином якраз були вдома. Почули недалеко від нашого будинку два потужних вибухи, відразу вискочили надвір, щоб допомогти погасити пожежу. А далі… Яскравий спалах і різкий хлопок. Розплющую очі і бачу закривавленого сина, але слава Богу живий, рухається. Завдяки дзвінку, який пролунав з мобільного, люди, які телефонували, миттєво викликали нам швидку.

 

Ми обоє отримали осколкові поранення, адже снаряд вибухнув приблизно в п’яти метрах від нас. Травми сина потребують тривалої реабілітації, додатково ще й психологічної, бо від пережитого швидко не оговтатись. Я пролікувалася і вже вийшла працювати, але наслідки поранень відчуваю й досі. Жити довелося переїхати до матері в передмістя Харкова, бо нашу будівлю зруйновано. Коли місцева влада її відбудує, – невідомо. Обстріли продовжуються. Так і живемо, так і працюємо.

 

Коли я була в лікарні, мене відвідала профком нашої первинки Наталя. Від неї я дізналася про допомогу, яку можна отримати завдяки спільній ініціативі АТ «Укрзалізниця» та Профспілки залізничників і транспортних будівельників України. Написала заяву, надала необхідні документи, на президії об’єднаної профорганізації філії «Пасажирська компанія» розглянуто моє звернення, ухвалено відповідне рішення, і дійсно, кошти надійшли. Частину відразу витратила на лікування, трохи відклала на відбудову». 

 

Мирні харків’яни продовжують потерпати від обстрілів і вибухів у місті. І таких історій не лише у Харкові, а й у всій країні з початку війни в Україні тисячі. Ворог знищує мирні міста, а разом з ними і людей. Але ми об’єднуємось у своїй боротьбі. І тримаємо стрій кожен на своєму фронті. Україна переможе!