Під час спільного заходу розглядалися нагальні соціально-економічні проблеми, що сьогодні вкрай обурюють трудові колективи та спілчан. На пропозицію керівництва «Укрзалізниці» з боку профспілкової сторони заздалегідь спрямовано інформацію щодо найважливіших тем для обговорення під час зустрічі. Очільник «Укрзалізниці» В.Жмак відповів на надіслані напередодні запитання. 


На жаль, не було отримано конкретних відповідей щодо вирішення таких важливих питань, як підвищення тарифних ставок і посадових окладів залізничників на 25%, скасування неповного режиму роботи для окремих категорій працівників, а також з приводу реструктуризації АТ «Укрзалізниця». 


Крім того, йшлося про вказівку «Укрзалізниці» від 22.01.2021 р., №  Ц/3-87/27-21 про «тимчасове, до окремої вказівки, стримання (відтермінування) витрат на персонал у частині необов’язкових виплат або виплат, які можливо відстрочити у часі…».  Профспілкова сторона висловила категоричну незгоду з таким рішенням. З цього приводу Голова профспілки В.Бубняк направив 27 січня листа керівнику «Укрзалізниці» В.Жмаку з вимогою негайного скасування зазначеної вказівки як такої, що не відповідає законодавству України.


Голова правління Товариства запропонував керівництву профспілки провести чергову робочу зустріч 5 лютого п. р. Тож сподіваємося, що рух вперед триватиме таки у напрямку конструктивного вирішення нагальних соціально-економічних проблем.


Анонсуємо також проведення позачергового засідання президії Ради профспілки 29 січня п. р. щодо подальших дій на захист трудових прав та соціальних гарантій спілчан.