Наші серця сповнені горем і скорботою…

Вчора, 21 травня, пішов з життя Михайло Григорович СІНЧАК, колишній перший заступник Голови профспілки.

Царство Небесне і світла пам’ять Михайлу Григоровичу… Відійшла у Вічність щира і добропорядна людина, справжній залізничник, талановитий профспілковець, який зробив величезний внесок у розбудову профспілкового руху в Україні і завжди наполегливо працював для розвитку нашої профспілки. Керівник, який обдаровував спілчан та колег неабиякою мудрістю і завжди був прикладом відданості справі.

Михайло Григорович народився у 1948 р. у родині залізничників. У 1979-му закінчив Дніпропетровський інститут інженерів транспорту. Працював механіком рефрижераторних поїздів, слюсарем, оглядачем вагонів, інженером, старшим інженером у вагонному депо Одеса-Застава І. У 1982–1987 рр. працював завідувачем відділу райпрофсожу Одеського відділку залізниці. У 1987 році обраний секретарем (заступником голови) цього ж райпрофсожу (теркому). У 1996–2002 рр. був першим заступником голови Одеського дорпрофсожу. З 2002-го по 15 грудня 2016 року – перший заступник Голови Профспілки залізничників і транспортних будівельників України. Після виходу на заслужений відпочинок ще понад рік ділився досвідом і професійними порадами на посаді радника Голови профспілки.

Багато років Михайло Григорович організовував і забезпечував роботу із захисту трудових прав і соціально-економічних інтересів спілчан, брав безпосередню участь у побудові соціального діалогу з адміністрацією Укрзалізниці.

Неперевершений знавець історії профспілки, він далекоглядно дивився у майбутнє і ще багато років тому передбачав наслідки структурних змін, пропонував кроки на випередження. Він переймався питаннями мотивації усвідомленого профспілкового членства, єдності та організаційного вдосконалення профспілки, стояв у витоків багатьох соціальних проєктів, явищ і процесів в роботі профспілки, які зараз стали звичними.

Саме йому завдячує розвитком молодіжний рух у профспілці, він зробив все можливе, аби представники молодіжних рад отримали свій голос у профспілкових органах. Завдяки його керівній ролі набула розвитку система навчання профспілкового активу.

Ще з часів роботи в Одеському райпрофсожі колосальну увагу Михайло Григорович приділяв вдосконаленню інформаційної роботи. За його кураторства газета «Вісник профспілки» стала самостійним і наймасовішим профспілковим виданням, з’явились сайт і фейсбук-сторінка профспілки. Він і сам був постійним автором інформаційних ресурсів профспілки, а в 2017-му побачила світ його збірка «Статті, коментарі, спогади…»

Завдяки особистій ініціативі М.Г. Сінчака з 2004 р. відроджено проведення спартакіад трудових колективів залізниць України. Збірна команда профспілки брала участь у змаганнях Всеукраїнської міжгалузевої спартакіади трудящих промислової сфери і транспорту та щорічно посідала призові місця.

У 2001 році Михайло Григорович був нагороджений знаком «Почесному залізничнику», а в 2005 році – Почесним знаком «За заслуги перед профспілкою».

А ще Михайло Григорович був вимогливим до себе і чуйним до людей керівником, скромною і шляхетною людиною, турботливим батьком, лагідним дідусем… Тим, кого вже не вистачає, рідним і колегам…

Це велика втрата для нас усіх…

Щирі співчуття родині, близьким та друзям…