Профспілка залізничників і транспортних будівельників України застерігає про тривожні тенденції, до яких вдається керівництво однієї з філій АТ «Укрзалізниця» і вимагає припинити протиправні дії і адміністративний тиск на працівників. Про це – у відкритому листі до Голови правління Євгена Лященка.

Проблема. У зв’язку з впровадженням процесу централізації баз обліку бухгалтерії філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» на підставі рішення правління АТ «Укрзалізниця» про реорганізацію господарства пасажирських перевезень працівникам пропонують звільнятися за переведенням з виробничих підрозділів філії для подальшої роботи за строковим трудовим договором в апараті управління філії.

Порушення. Це суперечить вимогам п. 6 ст. 36 КЗпП, яким передбачено, що у разі зміни власника підприємства, установи, організації,  а також у разі їх реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) дія трудового договору працівника продовжується. Адже працівники продовжуватимуть працювати за тією самою спеціальністю, кваліфікацією та посадою, на тому самому робочому місці, виконуватимуть ту саму трудову функцію, для них зміниться лише назва роботодавця.

Роз’яснення. Законодавчими актами не передбачено укладання строкових трудових договорів для бухгалтерів, лише в окремих випадках і з окремим працівником, коли працівник особисто просить укласти трудовий договір на визначений термін, на підставі особистих інтересів, а не за вказівкою керівництва філії та за завідомо встановленою формою ще й для великої кількості працівників

Пряме обмеження прав працівників. Переліком документів, який необхідно надати для працевлаштування працівників, передбачено заповнені БЛАНКИ та ФОРМИ зі встановленими датами прийому (Заява на прийом працівника в апарат філії). Бланк та форма цієї заяви зобов’язують працівника «просити» прийняти його на вакантну посаду на умовах СТРОКОВОГО трудового договору, начебто у зв’язку з обставинами особистого характеру.

Наголошуємо. Це є прямим адміністративним примусом та дискримінацією у сфері праці, зокрема порушенням принципу рівності прав і можливостей (ст. 2-1 КЗпП). Зауважуємо, що переважна більшість працівників АТ «Укрзалізниця» працюють за безстроковими трудовими договорами.

Застерігаємо. Укладання працівниками строкових договорів є, по суті, заявою на звільнення з відкладеним строком.

Вимагаємо. Невідкладно припинити протиправні дії керівництва філії «Пасажирська компанія» та відновити порушені права працівників на укладання безстрокових трудових договорів.