Вчора, 13 грудня 2022 року, на 75-му році пішов із життя

 

 ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ ПШІНЬКО, 

 

ректор Українського державного університету науки і технологій, доктор технічних наук, професор, академік Транспортної академії України (ТАУ), Перший Віце-президент ТАУ, член-кореспондент Академії будівництва України та Міжнародної інженерної академії, дійсний член Нью-Йоркської академії наук (США), член Міжнародної Асоціації мостобудівників та інженерів-будівельників (IABSE, Швейцарія); “Заслужений працівник народної освіти України”, “Почесний працівник транспорту України”, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, нагороджений 4 орденами.

 

Почесний залізничник, науковець, керівник і освітянин, Олександр Миколайович виховав і випустив у світ не одне покоління справжніх фахівців залізничної галузі. Багато років він очолював, розвивав і вдосконалював вищий навчальний заклад, дипломом якого пишаються, а здобуті знання не ставляться під сумнів.

 

Рада Профспілки залізничників і транспортних будівельників України висловлює щирі співчуття рідним, колегам і близьким Олександра Миколайовича.