Голова ФПТУ і профспілки Вадим Бубняк спрямував 3 вересня п. р. на адресу Голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Ю.Кісєля листа щодо діяльності робочої групи з опрацювання законопроєкту № 1196-1 від 6 вересня 2019 року «Про залізничний транспорт».


Висловлюючи подяку за запрошення профпрацівників до роботи даної групи, водночас, наведено у зверненні, змушені констатувати, що при опрацюванні зазначеного законопроєкту зауваження та пропозиції профспілки залізничників і транспортних будівельників України на даний момент враховано не у повному обсязі.


З метою збереження соціально-економічних прав і гарантій працівників і зняття високого градусу соціальної напруги у трудових колективах Рада профспілки запропонувала обов’язково розглянути під час засідань робочої групи профільного парламентського Комітету надані профспілкою конкретні зауваження та врахувати їх під час подальшого опрацювання законопроєкту. 


Нагадаємо, що завдяки рішучим діям профспілки, що було підсилено організацією та проведенням минулого року масових акцій протесту, вдалося відтермінувати до проведення  результативних консультацій з профспілковою стороною розгляд та ухвалення недосконалого законопроєкту № 1196-1 «Про залізничний транспорт».


Тож наполеглива й напружена робота представників нашої профспілки з відстоювання  прав та інтересів залізничників під час опрацювання зазначеного законопроєкту триває.