Укрзалізницею поновлено оплату щорічних додаткових відпусток за роботу зі шкідливими умовами праці (коди – 302 та 332) та за особливий характер роботи (коди – 326 та 335). Зверніть увагу, що це стосується і відпусток, які надаються за минулі періоди.

А також доплату працівникам виробничих підрозділів, які без звільнення від основної роботи залучаються до професійного навчання на виробництві як викладачі та консультанти теоретичного навчання при підготовці робітників та підвищенні кваліфікації керівників, професіоналів, фахівців, технічних службовців, робітників на виробництві відповідно до наказу виробничого (структурного) підрозділу про організацію навчання (роботи курсів) – (код 079).

Відповідну вказівку № ЦЦУП-14/750 від 19.06.2023 відправлено керівникам структурних підрозділів апарату управління АТ «Укрзалізниця», керівникам регіональних філій та філій.

Зауважимо, що Профспілка залізничників і транспортних будівельників України на початку року з цього приводу зверталась до керівництва АТ «Укрзалізниця», акцентуючи увагу на тому, що шкідливі умови праці – це той стан умов праці, за якого рівень впливу одного або більше факторів виробничого середовища та/або трудового процесу перевищує допустимі гігієнічні нормативи і здатний чинити несприятливий вплив на здоров’я працівника, а також на тому, що за особливого характеру праці роботи виконуються в умовах підвищеного ризику для здоров’я (лист № 40/09 від 23.01.2023). До того ж це питання неодноразово порушувалось під час робочих зустрічей з керівництвом АТ «Укрзалізниця».

Про поновлення інших соціальних виплат, призупинених відповідно до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022, № 2136-ІХ, повідомлятимемо відповідно до ухвалених рішень.