З початком повномасштабного вторгнення в Україну Укрзалізниця разом із соціальним партнером — Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України — продовжує попри війну відновлювати соціальні пільги та гарантії працівникам, у тому числі залізничникам, які багато років посвячували себе транспортній галузі, робили свій внесок у функціонування залізничного транспорту та вийшли на пенсію, зауважили в Укрзалізниці.

Товариство завершило виплати матеріальної допомоги працівникам, які вийшли на пенсію з підприємств залізничного транспорту за 2022 рік. Зокрема, з листопада 2022 року до вересня 2023 року матеріальну допомогу отримали 4 725 осіб на загальну суму 327,8 млн грн.

Рішенням правління товариства поновлено виплати матеріальної допомоги працівникам, які вийшли на пенсію з підприємств залізничного транспорту у 2023 році. Всього планується виплатити 485 млн грн 6 522 працівникам.

Виплати і надалі будуть здійснюватися в порядку черговості, і всі наші колишні працівники отримають визначену допомогу.

«Важливо не просто пам’ятати наших пенсіонерів-залізничників, а ще й напередодні Дня залізничника нагадати нашим колегам, що ми цінуємо їхній вклад в галузь та роботу. Бо саме завдяки злагодженій праці та дисципліні всіх наша залізниця проявляє міць у ці складні воєнні часи», — наголосив напередодні професійного свята Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України Олексій Семерунь.

Нагадуємо, що за спільним рішенням з Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України направлено роз’яснення щодо збереження права виходу на пенсію та отримання додаткової матеріальної допомоги при виході на пенсію до скасування воєнного стану в Україні за працівниками, які досягли пенсійного віку після 14.03.2022.

Джерело