Укрзалізниця повідомила, що з метою запобігання можливості отримання неякісної продукції при проведенні закупівель спеціального одягу для залізничників запроваджує обов’язкову незалежну експертизу якості товару.

На етапі подання тендерних пропозицій та підписання угод Укрзалізниця вимагатиме підтвердження в незалежних лабораторіях усіх заявлених параметрів якості одягу. Це дозволить відсторонити недобросовісних постачальників та отримувати спецодяг високої якості та комфорту.

Компанія зафіксувала постачання неякісного літнього одягу за договорами, укладеними влітку цього року. Так, при закупівлі бавовняних костюмів у декількох постачальників одяг не відповідав необхідним параметрам якості, що підтвердила експертиза, проведена Лабораторією аналітичних досліджень та випробувань продукції Науково-технічного центру підтвердження відповідності, стандартизації та випробувань продукції легкої промисловості і засобів індивідуального захисту.

Зокрема, у костюмах було виявлено невідповідність вимогам стійкості до дії води та оливовідштовхувальності.

Водночас УЗ стверджує, що залучить максимально широке коло виробників та постачальників зимового спеціального одягу та взуття для забезпечення працівників залізничної галузі високоякісною продукцією за конкурентною процедурою і найвигіднішими цінами.