Union Solidarity Fund (Фонд солідарності), заснований у минулому році Міжнародною та Європейською федераціями транспортників, продовжує підтримувати українських транспортників. І цього разу, дізнавшись про наслідки для України руйнування ворогом Каховської ГЕС, надіслали допомогу Профспілці залізничників і транспортних будівельників України.

На виділені кошти нам вдалося закупити майже 7 тис. шестилітрових бутлів води, які в липні успішно були доставлені в Кривий Ріг.

Розповідає голова Криворізької територіальної профорганізації Олександр Жук:

«Підрив Каховської ГЕС має безпрецедентні наслідки як для України, так і для всього світу. Внаслідок цієї трагедії найбільше постраждали мешканці Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, які втратили доступ до централізованого водопостачання. Підтримка міжнародних партнерів, благодійних фондів та волонтерів допомогла вплинути на ситуацію тут і зараз.
Від наших міжнародних партнерів, за підтримки Голови профспілки Олексія Семеруня, Криворізька територіальна профспілкова організація отримала 5246 бутлів води (по 6 літрів кожен), які розподілила з-поміж первинок Криворізького регіону. Таким чином ми охопили залізничників Кривого Рогу, Апостолового, Нікополя, П’ятихаток. Спілчани залишились вдячні добросердності та чуйності, це важливо в наші скрутні часи».

Детальніше – в матеріалі від Криворізької територіальної профорганізації.

Решту благодійної допомоги, а це майже 8 тонн води (12 палет шестилітрових бутлів) відправлено фурою в Херсон та Миколаїв. Про це – в наступній публікації.