Постановою Кабінету Міністрів України від 30 червня 2023 р. № 660 внесено зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 р. № 442, а саме доповнено його новими абзацами такого змісту:

«Атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування».

Ознайомитися з документом – тут

Нагадуємо, що саме сторони профспілок та роботодавців спільно зверталися до Міністерства економіки України з проханням вирішення питання щодо можливості продовження дії результатів атестації робочих місць, проведеної до війни, до припинення чи скасування воєнного стану.

До слова, наприкінці квітня Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України підтримано цей проєкт Порядку без зауважень і пропозицій, про що повідомлено СПО об’єднань профспілок (лист № 155/06 від 24.04.2023).

«Це важливий крок держави в сторону як роботодавців, так і працівників, особливо тих, які працюють у важких та шкідливих умовах праці», зазначено на офіційному сайті Федерації профспілок України.

Матеріал підготовлено за інформацією, опублікованою на сайті ФПУ