Перше у 2022 році засідання Ради Федерації профспілок транспортників України 18 лютого було присвячено оновленню складу її керівних органів, що не могло не позначитися і на підходах до роботи Федерації та планах на найближче майбутнє.

 

У низці членських організацій Федерації останнім часом змінилось керівництво, тож відповідно до Статуту відбулись вибори Голови ФПТУ та його заступника, змінено склад Ради і президії.

 

Новим Головою Федерації став чинний Голова Профспілки залізничників і транспортних будівельників України О.Семерунь, а його заступником – очільник Профспілки робітників морського транспорту України О.Григорюк. Голів Всеукраїнської професійної спілки пілотів України В.Петренка і дорожньої профорганізації метрополітенів України Т.Коляду обрано до складу президії і Ради ФПТУ.

 

Також з огляду на звільнення з основної роботи О.Чемериську відкликано з посади голови Ревізійної комісії ФПТУ. Цю посаду довірено головному бухгалтеру Профспілки авіапрацівників України Т.Сирейщиковій.

 

Нові керівники подякували попередньому Голові ФПТУ В.Бубняку за роботу, а також проголосили своє бачення розвитку Федерації. Пролунали пропозиції відновити і посилити співпрацю з Міністерством інфраструктури, а в роботі спиратись на досвід і підтримку Міжнародної та Європейської федерацій транспортників, партнерство з якими необхідно активізувати.

 

Членським організаціям ФПТУ запропоновано також найближчим часом надати конкретні пропозиції для реалізації Програми дій Федерації на 2020–2025 роки. Також учасники засідання Ради ФПТУ своїм рішенням доручили президії визначитися з делегуванням представника Федерації до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.