За попередньою домовленістю між керівництвом АТ «Укрзалізниця» та Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України залізничникам з 1 квітня 2024 р. підвищено годинні тарифні ставки, оклади, посадові оклади на 10%. І ми далі продовжуємо переговорний процес на користь працівників.

Роз’яснення щодо підвищення

Відповідно до рішення правління АТ «Укрзалізниця», ухваленого 3 квітня, підвищення годинних тарифних ставок, окладів, посадових окладів не поширюється на працівників, посади яких відносяться до номенклатури посад голови правління та номенклатури посад членів правління АТ «Укрзалізниця» і які працюють на умовах індивідуальних трудових договорів, крім начальників служб регіональних філій.

Зверніть увагу, що підвищення заробітної плати залізничникам з 1 квітня 2024 року не повʼязано зі зростанням мінімальної заробітної плати в країні. Відповідно до ст. 4 Закону України «Про оплату праці» джерелом коштів на оплату праці працівників госпрозрахункових підприємств є частина доходу та інші кошти, одержані внаслідок їх господарської діяльності.

Якщо у наших членів профспілки є додаткові питання щодо цього, звертайте

сь в Онлайн-приймальню профспілки