18 січня відбулось чергове засідання Наглядової ради UNION SOLIDARITY FUND, заснованого Міжнародною федерацією транспортників (ІТF) та Європейською федерацією транспортників (ETF) для допомоги українським профспілкам, які є членськими організаціями обох федерацій.

Голова Наглядової ради, очільник ПРМТУ Олег Григорюк розповів про поточну ситуацію в Україні та про виклики, з якими продовжує боротися наша країна через повномасштабне вторгнення. Так, він зазначив, що останній транш допомоги, який складався з генераторів, обігрівачів, ліхтариків, портативних зарядних пристроїв, сонячних батарей, пропанових похідних плиток та інших засобів виживання у блекаут, був своєчасно переданий первинним профспілковим організаціям ПРМТУ.

Також про свій досвід розказали представники інших членських організацій.

Голова Профспілки залізничників та транспортних будівельників України Олексій Семерунь подякував закордонним колегам за допомогу і наголосив, що потреба в продуктах і воді завжди актуальна, і це питання лишається гострим. Також він розповів, що понад 10 тис. залізничників воюють зараз у лавах Збройних Сил України, багато з них повертаються на роботу, зокрема після поранень, і вони потребують фізичної і психоемоційної реабілітації. Тож це – один із пріоритетних напрямків співпраці профспілки з міжнародними партнерами.

Координатор морської секції ITF Жаклін Сміт підкреслила, що незважаючи на конфлікт у секторі Газа та загострення ситуації у Червоному морі, які, без сумніву, потребують уваги з боку федерацій, допомога Україні залишається першочерговою.

З моменту створення UNION SOLIDARITY FUND десятки тисяч українських транспортників, членів профспілок – моряків, портовиків та залізничників – отримали колосальну допомогу від братніх профспілок зі всього світу через цей Фонд. Ми безмежно вдячні за допомогу, віру в Україну та підтримку на нашому шляху боротьби за свою незалежність!

(За повідомленням сайту ПРМТУ та власною інформацією. Фото – з фейсбук-сторінки ПРМТУ )