В листах повідомлено дату і час проведення попереджувальної акції – робота за інструкціями або «робота за правилами» та відповідними нормативами, в результаті якої буде призупинено рух залізничним транспортом, а також обґрунтовано чому профспілка змушена вдатися до таких рішучих дій.

За рішенням центрального штабу акція «робота за правилами» не проводитиметься в зоні ООС/АТО та на «маршрутах» військових перевезень.

Профспілка звернулася до депутатського корпусу та голів комітетів з проханням ініціювати:

«1. Обговорення питання зростання соціальної напруги у трудових колективах АТ «Укрзалізниця» на «годині запитань до Уряду» 19 березня 2021 року. 

2. Парламентські слухання з питань соціально-економічного розвитку залізничного транспорту України та заслухати інформацію Прем’єр-міністра України з цього приводу в день Уряду у Парламенті.

3. Внесення змін до ст. 18 Закону України «Про транспорт» та приведення її норм у відповідність до ст. 44 Конституції України, ст. 18 Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», Європейської соціальної хартії (ETS № 163), ратифікованої Україною 21.12.2006 р. та згідно з рішенням Європейського суду з прав людини від 02.10.2014 р. у справі «Веніамін Тимошенко та інші проти України».