Профспілка звернулася до народних депутатів, зокрема щодо ст. 11 Закону України № 2136-ІХ

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України звернулася до народних депутатів профільних комітетів, зокрема щодо статті 11 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ, якою передбачено, що на період воєнного стану дія окремих положень колективного договору може бути зупинена за ініціативою роботодавця.

Ми надали конкретні пропозиції щодо зміни зазначеної статті, які унеможливлять одноосібне рішення роботодавця щодо призупинення окремих положень колективних договорів.

У своєму зверненні ми ще раз нагадали народним обранцям, що Закон № 2136-ІХ, який має неабияке соціальне значення для працівників, було розглянуто і прийнято Верховною Радою України УПРОДОВЖ ОДНІЄЇ ДОБИ.

А також вкотре наголосили, що цим Законом внесено соціальну несправедливість щодо залізничників. Працівники залізничного транспорту потребують оздоровлення та лікування так само, як педагогічні працівники та держслужбовці, яким в умовах воєнного стану збережено матеріальну допомогу на оздоровлення згідно із законами. Натомість залізничників обмежено одностороннім рішенням правління АТ «Укрзалізниця».

Таким чином Профспілка своїми пропозиціями про внесення змін до ст. 11 Закону України № 2136-ІХ запропонувала шлях виправлення цієї соціальної несправедливості стосовно залізничників, звичайно з обов’язковим подальшим погашенням усіх заборгованостей перед працівниками з боку роботодавця.

Але НЕ ЗАБУВАЙТЕ – дієвим інструментом також залишається ВАШ ПІДПИС ПЕТИЦІЇ, коли взагалі можна скасувати цю статтю в Законі.

Підпишемо усі – тоді скасуємо раз і назавжди!

Петиція тут