На початку жовтня відзначено 20-річчя відкриття оновленого комплексу Ужгородського вокзалу, нагадує голова первинної профорганізації Світлана Лукач і з гордістю розповідає про його історію:

«Наш вокзал – справжній подарунок місту. Казковим виглядом він з перших кроків налаштовує гостей на радісні відкриття.


Загалом вокзал в Ужгороді з’явився, найімовірніше, 121 рік тому, а станція – ще раніше, у 1872 р. На той час залізниця вже діяла у Мукачеві, Чопі, Берегові, Батьові, тож коли колія з’єднала Ужгород з Чопом, мешканці отримали можливість легше діставатися Відня, Будапешта та інших європейських міст.

Вокзал, збудований на самому початку ХХ століття, дивом зберіг історичний вигляд, переживши дві світові війни та уникнувши перетворення на «модерну» будівлю зі скла і бетону за каноном радянських часів. Проте з часом він вже не відповідав сучасним вимогам.

У 2004 р. Георгій Кірпа, тодішній міністр транспорту і генеральний директор Укрзалізниці, а перед тим – очільник Львівської залізниці, взявся зробити з вокзалу перлину Ужгорода. Завдяки напруженій праці залізничників лише за 8 місяців було зведено будівлю у вигляді колоритного закарпатського замку (вежа вокзалу нагадує вежу Невицького замку, мальовничі залишки якого можна побачити поблизу Ужгорода). Старий вокзал, який став приміським, органічно поєднали з новим комплексом.

Завдяки оригінальному архітектурному рішенню ужгородський залізничний вокзал завжди входить в добірки найкрасивіших вокзалів України, є родзинкою і візитівкою Закарпатської області.

А в новій будівлі утворився дружній колектив, з’явилась первинна профорганізація. Вітаємо колег з 20-річчям з дня відкриття нового вокзального комплексу, створення дружньої команди та заснування первинки вокзалу Ужгород. Бажаємо всім Миру і процвітання в нашій рідній Україні!»