Стовпчики термометрів тримаються на рівні +30 градусів і вище. Час  нагадати залізничникам про особливості оплати праці працівників АТ «Укрзалізниця» в період особливо складних метеорологічних умов.

Додатком 42 до Положення про оплату праці працівників АТ «Укрзалізниця» визначено перелік працівників регіональних філій та філій, які зайняті на роботах, що безпосередньо пов’язані з рухом поїздів та постійно виконуються на відкритому повітрі. В п. 4.1 Положення передбачено, що зазначеним категоріям працівників в особливо складних метеорологічних умовах при температурі повітря плюс 30 градусів і вище встановлюється доплата у розмірі 15% годинної тарифної ставки, посадового окладу за фактично відпрацьований час у таких умовах (з урахуванням підвищення на 5% за роботу на відкритому повітрі).

Зверніть увагу, що доплата у розмірі 15% годинної тарифної ставки, посадового окладу за фактично відпрацьований час у таких умовах може встановлюватись й іншим працівникам, не визначеним у додатку 42, за окремим рішенням керівника регіональної філії, філії за погодженням з відповідним профспілковим органом.

Фактично відпрацьованим часом у таких умовах вважаються години роботи з часу, коли відповідно до довідки Українського гідрометеорологічного центру (дорожньої геофізичної станції регіональної філії за можливості) було зафіксовано досягнення або перевищення зазначених меж температур, і до найближчого часу, коли зафіксовано температуру, що відповідає значенню до плюс 30 градусів. Вищевказана доплата проводиться за 128 кодом видів оплат.

А про заходи, які допоможуть запобігти перегріванню на роботі, нагадує Держпраця в інфографіці. Завантажуйте і зберігайте http://surl.li/usxcu

У разі порушень за захистом своїх прав Ви також можете звернутися в онлайн-приймальню профспілки