Попри це, у виробничому підрозділі «Київська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» Конотопського регіону з 39 працівниками було призупинено дію трудового договору. Після втручання правового інспектора праці Ради профспілки у дорожній профорганізації Південно-Західної залізниці Олени Колядної (Конотопський терком) та внесення подання з пропозицією усунення виявлених порушень, з керівником підрозділу вдалося досягти порозуміння, тож з 28 працівниками поновлено трудові відносини, вони виконують свої обов’язки на робочих місцях.

Залишилось 11 працівників, із них троє – евакуювались за межі України й об’єктивно не можуть працювати. Решта будуть виведені на робочі місця при появі відповідної роботи.

 

Подібна ситуація виникла і в Бахмацькій дистанції сигналізації та зв’язку регіональної філії «Південно-Західна залізниця», де керівництво безпідставно припинило трудові відносини з працівником. Після втручання голови первинної профорганізації наказ, виданий з порушенням законодавства, скасовано, і працівник продовжує працювати.