На корпоративному каналі комунікації «УЗ ВЕЗЕ» у вівторок, 9 липня, опубліковано інформацію про ініціювання АТ «Укрзалізниця» у 2024 р. відновлення переговорів з Профспілкою залізничників і транспортних будівельників України щодо Колективного договору АТ «Укрзалізниця».

У відповідь на поширену Товариством інформацію повідомляємо, що профспілка не отримувала жодних звернень від АТ «Укрзалізниця» з ініціативою про відновлення переговорів з метою укладання Колективного договору АТ «Укрзалізниця». Крім того, зазначаємо, що єдиним органом, уповноваженим вести такі переговори, є спільна робоча комісія, створена з представників сторін. З 2018 року ця комісія жодного разу не збиралася і відповідно переговори з того часу не проводилися.

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України наполягає на спростуванні поширеної АТ «Укрзалізниця» інформації як такої, що не відповідає дійсності. Відповідне звернення направлено Голові правління АТ «Укрзалізниця».

У зверненні зауважено, що профспілка як суб’єкт Спільного представницького органу первинних профспілкових організацій з ведення переговорів щодо укладання Колективного договору АТ «Укрзалізниця» відкрита для відновлення предметної роботи над проєктом Колективного договору.

Стосовно повідомлення про відновлення виплат оздоровчих профспілка ВКОТРЕ НАГОЛОШУЄ, що рішення правління АТ «Укрзалізниця» від 27.06.2024

№ Ц-82/39 Ком.т. щодо виплати матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам АТ «Укрзалізниця» на рівні 30% місячної тарифної ставки (посадового окладу) ухвалено з порушенням законодавства України та Галузевої угоди між Державною адміністрацією залізничного транспорту України та профспілками.