Так,  26 квітня Національна служба посередництва і примирення України (НСППУ) визнала Ужгородську територіальну профорганізацію такою, що підтвердила репрезентативність. Ужгородський терком уклав із відділенням НСПП у Закарпатській області угоду з налагодження і всебічного розширення співробітництва у системі соціального партнерства щодо договірного регулювання та удосконалення соціально-трудових відносин, досягнення взаєморозуміння, компромісів між сторонами соціального партнерства, запобігання виникненню та сприяння розв’язанню колективних трудових спорів (конфліктів).

 

Дорожня профспілкова організація регіональної філії «Львівська залізниця» вчергове отримала свідоцтво про визнання репрезентативності 5 травня. Голові дорожньої профорганізації Ярославу Афтанасу його вручила заступник начальника відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області Надія Карвацька.

 

Підтвердила репрезентативність дорожня профорганізація Львівської залізниці. 16 травня її лідеру Артему Королькову надано відповідне свідоцтво за підписом голови відділення Національної служби посередництва і примирення у Львівській області Анни Оршак.

 

Низка профорганізацій встигли завершити цей процес ще до початку повномасштабного вторгнення. Наприклад, Одеська дорожня профорганізація підтвердила свою репрезентативність 15 лютого. Відповідне свідоцтво голові дорожньої профорганізації Ігорю Соловйову вручив начальник відділення Національної служби посередництва і примирення в Одеській області Олександр Шрамков. 

 

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України вчергове підтвердила репрезентативність на галузевому рівні наприкінці минулого року. Відповідне свідоцтво надано профспілці 28 грудня 2021 р. Строк дії свідоцтва про репрезентативність п’ять років.

ДО ВІДОМА ПРОФОРГАНІЗАЦІЙ: НСПП працює в штатному режимі, виконуючи всі покладені на службу повноваження, в тому числі і підтвердження репрезентативності профспілок та їх об’єднань. Частина відділень працює дистанційно.

Номер телефону приймальні центрального апарату НСППУ (044) 235-45-01.


Нагадаємо, що згідно з Законом “Про соціальний діалог в Україні” суб’єкти соціального діалогу мають бути репрезентативними, тобто відповідати певним критеріям, якими є, зокрема, легалізація та статус, загальна чисельність членів, галузева та територіальна розгалуженість. Закон висуває конкретні вимоги до профорганізацій для участі у соціальному діалогу на різних рівнях.