Звітна конференція Запорізької територіальної профорганізації 30 серпня підсумувала роботу за три роки та визначила пріоритети на майбутнє. Як зауважили учасники, правозахисний і благодійний напрями діяльності теркому стали тим дуетом, який допоміг не лише зберегти, а й посилити територіальну профорганізацію.

З початком повномасштабного вторгнення терком зосередився на оперативному наданні найнеобхіднішої допомоги членам профспілки. Сприяв евакуації і розселенню, передавав продукти і побутову хімію спілчанам на тимчасово окуповані території, допомагав з екіпіруванням мобілізованих працівників.

Спільними з дорпрофсожем Придніпровської залізниці зусиллями у 2022 р. вдалось продовжити термін простою для працівників, які опинилися на тимчасово окупованих територіях. Вдавалось захистити працівників-переселенців, з якими роботодавець збирався призупинити трудові відносини. Надавались правові консультації залізничникам, виносились подання роботодавцям.

Водночас терком намагався задіяти усі можливі ресурси для забезпечення нагальних потреб членів профспілки.

Голови первинок і терком вдячні Раді профспілки і міжнародним партнерам за надання продуктових наборів, побутової хімії, генераторів, допомогу з облаштуванням шелтерів необхідною технікою, матрацами, постіллю.

Відзначено й активну співпрацю з обласною військовою адміністрацією, обласним осередком Червоного Хреста, благодійною організацією «Карітас-Запоріжжя» та іншими партнерами, завдяки яким терком міг підтримувати спілчан.

Дітям членів профспілки найбільше запам’яталися походи в басейн, організовані теркомом, і свята, до організації яких активно долучалась молодіжна рада територіальної профорганізації.

А цьогоріч за підтримки фундації «Вільна ЮА» терком вручив першокласникам і п’ятикласникам з прифронтових громад Запоріжжя рюкзаки, укомплектовані канцтоварами, зошитами, набором для творчості та всім необхідним для навчання приладдям.

Учасники конференції дали добру оцінку роботі теркому. Серед завдань на наступний період – продовжувати правозахисну роботу, зокрема щодо відновлення пільг і гарантій за колективними договорами, розширювати співпрацю з партнерськими організаціями і поліпшити інформаційну роботу в первинках, зокрема – за рахунок ширшого використання месенджерів і соціальних мереж.