Продовжуємо знайомство з молодіжним активом профспілки. Про свою діяльність розказують молоді залізничники із Запорізького регіону Артем і Наталія Томазови. Артем – виконуючий обов’язки старшого електромеханіка Запорізької дистанції сигналізації та зв’язку, Наталія – інженер з охорони праці Запорізької дистанції колії. Обоє – голови молодіжних рад профорганізацій своїх підрозділів.

«Працюючи з 2016 року, я бачу, що молодь надовго не затримується на залізниці. Одна з причин – відсутність перспектив, – розповідає Артем. – Я долучився до молодіжного профспілкового руху, щоб мати можливість вплинути на зміни та розвиток майбутнього для молодих працівників залізниці.

Я брав участь в акції протесту в 2019 році в Києві, де однією з вимог до голови правління Укрзалізниці була гідна оплата праці залізничників.

У 2021 році мене обрали головою молодіжної ради дистанції сигналізації та зв’язку. З колегами з молодіжної ради Запорізької територіальної профорганізації ми ділилися досвідом та проводили різні заходи для молоді. Молодь – це майбутнє! І нам треба постійно вчитися, щоб мати змогу впливати на ситуацію на залізниці».

«Моє знайомство з діяльністю молоді в профспілці почалось у червні 2023 року, – розповідає про свій досвід Наталія. – Тоді на запрошення голови молодіжної ради територіальної профорганізації Катерини Хижньої я почала долучатися до різних заходів.

А вже в липні мене обрали головою молодіжної ради Запорізької дистанції колії. І я почала навчатися і дізнаватися більше про можливості для молоді в профспілці. Зокрема, завдяки участі у двох інформаційно-аналітичних тренінгах Молодіжної ради профспілки «Що необхідно знати кожному профспілковцю» отримала багато інформації про роботу профспілки, про те, як молодь в профспілці може представляти свої інтереси та реалізовувати різні проєкти.

Я включилась у молодіжну роботу і мені доручили створення інстаграм-сторінки Молодіжної ради профспілки. І вже 1 грудня відбулась офіційна презентація нашої сторінки.

Я рада приєднатися до великої профспілкової родини, де є змога розвиватися, знаходити нові можливості та впливати на майбутнє».

Молоді активісти розповіли і про один з нещодавніх заходів у своєму регіоні, до втілення якого підключилися:

«У грудні минулого року Запорізький терком організував конкурс малюнків «Миколай іде – Перемогу несе» для дітей членів профспілки, свято і безпрограшну лотерею для його учасників. Молодіжна рада Запорізької територіальної профорганізації допомогла теркому провести захід і розважити дітлахів. Спільними зусиллями зібрали 5050 грн і перерахували їх на придбання автівки для колеги, який зараз в ЗСУ. Молодіжна рада профспілки постійно підтримує колег-залізничників, які стали на захист нашої країни».

Діяльність молодих активістів не лишається непоміченою: у листопаді, на семінарі для профспілкової молоді регіону голова Запорізької територіальної профорганізації Андрій Хижній вручив Артему Томазову Молодіжну відзнаку профспілки, а Наталії – грамоту теркому.