Профспілка залізничників і транспортних будівельників України неодноразово надавала профільному парламентському комітету з питань транспорту та інфраструктури свої зауваження та пропозиції до законопроєкту «Про залізничний транспорт України», реєстр. № 1196-1 від 06.09.2019 р. Передусім вони стосувалися збереження існуючих соціально-економічних прав і гарантій залізничників та зняття соціальної напруги у трудових колективах. Оскільки їх не було враховано в повному обсязі, делегати VIII З’їзду звернулися до Верховної Ради з вимогою щодо врахування позиції профспілки.

 

За дорученням Голови Верховної Ради Р.Стефанчука профільний комітет розглянув звернення і за підписом його Голови Ю.Кісєля надав чергову відповідь, посилаючись на попередні аналогічні наші звернення. Зокрема, в ній зазначено, що наразі Комітетом, насамперед, здійснюється розгляд законопроєктів № 1196 та № 1196-1 на засіданнях підкомітету з питань залізничного транспорту, окремі з яких відбулися за участі представників нашої профспілки. Згодом за результатами обговорення ці законопроєкти будуть винесені на розгляд засідання Комітету, де, зауважено у листі, участь обмежена карантинними протиепідемічними заходами.

 

Проте профспілка не полишає своїх позицій щодо законопроєкту № 1196-1 і відшукуватиме різні шляхи, у тому числі разом із Укрзалізницею, щоб довести необхідність врахування змін і доповнень до проєкту Закону «Про залізничний транспорт України».

 

Нагадаємо, які саме пропозиції та зауваження профспілка направила Комітету ще восени минулого року, коли зайшла мова про опрацювання цього законопроєкту (див. порівняльну таблицю).