1. Щодо невиплати працівникам винагороди за підсумками роботи за 2019 рік. 

Керівник Товариства повідомив, що «13-ї» зарплати за 2019 рік виплачено не буде і запропонував не повертатися більше до цього питання.

 

2. Щодо перегляду тарифних ставок і посадових окладів.

До кінця березня АТ «Укрзалізниця» надасть свої розрахунки щодо можливості підвищення тарифних ставок і посадових окладів в середньому на 8%. Проте точної дати такого підвищення – не повідомлено.

 

3. Щодо скасування «чотириденки» для працівників Товариства, які продовжують працювати в режимі неповного робочого тижня.

В.Жмак повідомив, що правління АТ «Укрзалізниця» розгляне можливість відміни «чотириденки» до початку літа.

 

4. Щодо неправомірного припинення дії контрактів з провідниками пасажирських вагонів, квитковими касирами та іншими категоріями працівників Товариства, які працюють за контрактною формою трудового договору (наказ від 22.01.2021, № 2/од)

Досягнуто домовленості про проведення окремої зустрічі з цього питання очільника АТ «Укрзалізниця» В.Жмака та члена правління О.Перцовського з головою об’єднаної профорганізації філії «Пасажирська компанія» В.Куксою.

 

5. Щодо скасування неправомірної вказівки «Укрзалізниця» від 22.01.2021 р., № Ц/3-87/27-21 про відтермінування витрат на персонал у частині необов’язкових виплат

Питання так і залишається невирішеним.


Також розглядалося питання про активізацію роботи над проєктом Колективного договору АТ «Укрзалізниця». Окремі фахівці Товариства висловили низку застережень та питань, які, на їхню думку, не дозволяють завершити цю роботу. Зазначені застереження будуть опрацьовані профспілковою стороною в разі їх надання Товариством в письмовому вигляді. 


А тим часом середньомісячна заробітна плата працівників АТ «Укрзалізниця» за січень 2021 року вже знизилася майже на 10% порівняно з груднем минулого року. На запитання профспілкової сторони про причини такого зниження керівництво Товариства інформації не надало.


У підсумку: через невиважену соціальну політику керівництва Товариства проблеми працівників щодня накопичуються, соціальна напруга зростає, і питання – як такий «соціальний діалог» спрямувати в конструктивне русло – залишається відкритим.