В профспілці для залізничників триває серія тренінгів з домедичної підготовки, які організовані міжнародною неурядовою гуманітарною організацією IsraAID Ukraine.

Програма занять займає повний робочий день, тож IsraAID подбав і про харчування учасників під час перерв. По завершенню занять усі учасники отримали відповідні сертифікати, а також, що не менш важливо, – аптечки першої допомоги.

На минулому тижні необхідні кожному навички здобули 20 працівників філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Укрзалізниця». Нагадаємо, що наприкінці липня такий тренінг вже пройшла група працівників філії «Центр з будівництва та ремонту колії».

Професійні інструктори навчали учасників як зупиняти кровотечу, проводити реанімаційні заходи, використовувати дефібрилятор, а також демонстрували як правильно діяти в різних ситуаціях. В умовах війни і постійних обстрілів це важливо, оскільки без остраху можна надати людині першу допомогу, а, можливо, навіть і врятувати їй життя.

Голова профспілки Олексій Семерунь зустрівся з учасниками тренінгу, подякував усім за участь і висловив сподівання, щоб не було нагоди ці знання застосувати. Також поінформував про гострі проблеми, які сьогодні вирішує профспілка.