Міжнародна та Європейська федерації транспортників підтримали нашу профспілку на захисті українських залізничників щодо права на «оздоровчі» з дотриманням умов колективних договорів і терміново звернулися з цього приводу до Прем’єр-міністра України та Голови Наглядової ради АТ «Укрзалізниця»

В офіційних зверненнях за підписом генеральних секретарів − Міжнародної федерації транспортників Стівена Коттона (штаб-квартира у Лондоні) та Європейської федерації транспортників Лівії Спери (штаб-квартира у Брюсселі) − міжнародні організації закликають українську владу та Наглядову раду АТ «Укрзалізниця» поважати права працівників, закладені в колективних договорах.

У прагненні України приєднатися до Європейського Союзу важливо дотримуватися принципів соціального діалогу та колективних переговорів, як це закріплено в соціальному законодавстві Європейського Союзу, − наголошується в листах. ЄС надає великого значення соціальній справедливості, правам працівників та дотриманню колективних договорів. Це передбачено Європейською соціальною хартією та підкріплено конвенціями Міжнародної організації праці.

Повага до цих принципів − це не лише питання дотримання міжнародних стандартів, а й критично важливий крок на шляху до узгодження соціальної політики України з політикою ЄС, − роз’яснюють колеги-транспортники.

МФТ і ЄФТ в підтримку українських залізничників також зауважують, що розуміють, в якій складній ситуації опинилася наша країна під час війни. І якраз залізничники сьогодні відіграють вирішальну роль у підтримці інфраструктури України.

Ми повністю солідарні з нашими українськими колегами і готові запропонувати будь-яку необхідну допомогу для відновлення прав працівників, −  оголосили Професійній спілці залізничників і транспортних будівельників України про свою підтримку міжнародні організації.