Знайомтесь – Артем Запоріжський, начальник відділу Харківської дирекції філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», голова молодіжної ради первинки та об’єднаної профорганізації філії.

– Артеме, Ви на залізниці понад 10 років. Що приваблює Вас у роботі? Коли і як дізнались про Молодіжну раду профспілки?

– У роботі, найперше, ціную колектив, можливість працювати за фахом, стабільність, перспективи професійного і кар’єрного розвитку.

У профспілці я вже багато років, а от про молодіжний рух дізнався не так давно.

У 2022 році я евакуювався з родиною з Харкова до Львова і пішов волонтером на вокзал. Ми забезпечували харчування поїзних бригад евакуаційних рейсів. Серед волонтерів було багато залізничників, які і самі евакуювалися з небезпечних місць, більшість – молодь.

Одного разу, коли саме я був координатором, до нас надійшов запит на відправку гуманітарної допомоги нашим колегам-залізничникам. Під час телефонної розмови з’ясувалося, що цей запит від Катерини Ізмайлової. Впізнали один одного за голосом.

Я був знайомий з Катериною, ще коли вона працювала у філії БМЕС, а на момент розмови вона була заступницею голови Молодіжної ради профспілки. Від неї і дізнався, що наша молодь втілює багато заходів, організовує навчання для молодих залізничників.

Пізніше Катерину обрали головою Молодіжної ради, і ми перетиналися на семінарах і тренінгах, які вона проводила. Тож коли у нашій філії на початку 2024-го почали формуватися молодіжні ради, я одразу включився. Спершу очолив молодіжку первинки дирекції, а наприкінці лютого мене обрали головою молодіжної ради об’єднаної профорганізації філії.

Поки що знайомимось, вчимося, придивляємось до своїх можливостей, плануємо майбутню роботу, потроху долучаємось до різних заходів. Працюємо над створенням загальної бази молоді філії, щоб бачити, які є запити і потреби, кому з молодих працівників цікаво розвиватися в різних напрямах.

Зараз плануємо навчання з домедичної допомоги для молоді і зацікавлених працівників нашого регіону. А навесні у Харкові допомогли молодіжці ФПУ провести великодній захід для дітей. Дітлахи малювали малюнки для військовослужбовців, а потім брали участь у розвагах. Тепер знаємо, як можна проводити подібні акції.

– Ви – начальник відділу, це відповідальна посада, яка забирає багато часу, маєте родину, і все ж активно приєднались до розвитку молодіжного руху профспілки.

– У мене ще і хобі є, яке зовсім не пов’язано ні з роботою, ні з громадською активністю. Я – арбітр Професійної футбольної ліги, зараз обслуговую матчі Першої ліги. Всі ці сфери мало пов’язані, але кожен вектор для мене важливий.

Поки є змога, хочу вижати з себе максимум. Хочеться вдосконалюватись у різних сферах, дізнаватись нове, зростати. Розвиватися самому і допомагати розвитку колег. Тому і взявся за роботу в молодіжці. Особисто для себе я багато взяв з тренінгів, які проводила наша Молодіжна рада. Хочеться створити такі можливості й іншим молодим залізничникам. Молодь – це майбутнє, тому об’єднуймось!