Вітаємо залізничника, акумуляторника локомотивного депо Здолбунів, члена профспілки Дмитра Полов’яна, воїна 46-ї аеромобільної десантно-штурмової бригади ЗСУ, з двома бронзовими медалями на Іграх Нескорених (Invictus Games) у Дюссельдорфі: у 50-метровому запливі на спині та на тій самій дистанції брасом категорії ISB.

Дмитро Полов’ян на тренувальних зборах Ігор нескорених-2023.
Фото: Суспільне Спорт

Дмитро добровільно вступив до лав ЗСУ в березні 2022 року. У липні 2022 року на Херсонщині він отримав важкі поранення та потрапив у ворожий полон. Після звільнення з полону знайшов шлях до відновлення в спорті й Іграх Нескорених. Обрав для себе плавання, стрільбу з лука та баскетбол на візках.

За військову службу Дмитро нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Дмитро походить із залізничної родини: його мати Олена Полов’ян працює провідником у моторвагонному депо Здолбунів регіональної філії «Львівська залізниця».

Ігри Нескорених Invictus Games – це міжнародний мультиспортивний захід, започаткований з ініціативи британського принца Гаррі у 2014 році для військовослужбовців і ветеранів, які зазнали поранення, травми чи захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Ігри Нескорених мають на меті сприяти розвитку та популяризації спорту як дієвого засобу реабілітації поранених бійців, а також спонукати суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

Наразі до програми змагань входять десять видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, паверліфтинг, плавання, велоспорт, волейбол сидячи, баскетбол і регбі на візках та настільний теніс.

Україна дебютувала на Іграх нескорених у 2017-му. Цьогоріч збірна України завоювала 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових.

Історію Дмитра Полов’яна можна прочитати на сайті Суспільне Спорт, а його розповідь про себе – на сайті українських Ігор Нескорених.