100 000 євро протягом кількох місяців зібрали донори для українських залізничників в рамках благодійної кампанії, оголошеної Global Ukraine Rail Task Force. Важливо, що процес перемовин і залучення коштів відбувався за безпосередньої участі керівництва АТ «Укрзалізниця». На кожному етапі Укрзалізниця дбала, щоб міжнародна підтримка була спрямована на соціальні потреби, тобто допомогу залізничникам.

Передати гроші в Україну вдалося через німецьку некомерційну організацію WE AID, яка надає ініціативам правову структуру благочинної організації. WE AID підтримується організацією United Way.

На перераховані кошти для залізничників прифронтових та деокупованих територій України Профспілка залізничників і транспортних будівельників України закупила у мережі магазинів Novus 6000 продуктових наборів. Зауважимо, що кожен такий пакунок буде наповнений товарами винятково українського виробництва: свинина тушкована, рибні консерви, чай, печиво, соняшникова олія (2 пляшки), борошно, сіль, цукор, згущене молоко, макаронні вироби (2 пачки), крупи (кукурудзяна, пшенична), рис, консервована квасоля.

Профспілка вдячна Global Ukraine Rail Task Force, WE AID, United Way та норвезькій компанії з управління залізничною інфраструктурою Bane NOR за надану благодійну допомогу і підтримку працівників залізничного транспорту, які продовжують виконувати свої трудові обов’язки в умовах воєнного стану. Також тиснемо руку Novus за приміщення, собівартість продуктів та інші привілеї в підтримку важливої місії.

А ми розпочинаємо серію матеріалів про шлях цього гуманітарного вантажу до наших спілчан. За кожним фото, за кожним продуктовим пакунком, за кожною вантажівкою –праця залізничників, які допомагали пакувати, вантажити, відправляти і доставляти продуктові набори для своїх колег у прифронтові і деокуповані території України.

В наступному матеріалі – гуманітарна допомога вже прибула залізничникам в Запоріжжя та на Дніпропетровщину (працівникам з Нікополя, Кривого Рогу, Марганця, Мелітополя, Полог).