Продовжуємо розповідати про переможців фотоконкурсу на найкращі фотографії, які відображають професійну діяльність працівників залізничного транспорту. Нашим наступним співрозмовником став Геннадій Лєнь, помічник машиніста локомотивного депо Слов’янськ регіональної філії «Донецька залізниця», який на конкурсі посів четверте місце.

Геннадій Борисович надіслав на конкурс лише одну фотографію, проте вона увійшла до фіналу і набрала 262 голоси відвідувачів сторінки.

Ми поцікавились у нашого призера, чи давно він працює на залізниці, як дізнався про конкурс і чому вирішив взяти у ньому участь.

«На залізниці я з 2002 року, спочатку був слюсарем, а вже 5 років працюю помічником машиніста. Весь цей час – на Донецькій залізниці, в Слов’янському локомотивному депо.

Про конкурс розповів голова профкому Олександр Миколайович Боднарчук, запропонував взяти участь.  Я не один брав участь, мої колеги також надсилали фотографії.

Я з фотоапаратом скільки себе пам’ятаю. Не професіонально, бо я цим не заробляю, але фотографую все життя, беру участь у різних конкурсах.  До того ж я сертифікований фотограф від гугл (це досвідчені фотографи, які мають понад 50 схвалених і опублікованих панорам на гугл-картах, довели свій професіоналізм високою якістю опублікованих знімків і отримали значок сертифікованого фотографа «Перегляду вулиць» (Street View) від гугл, а також зазначені у каталозі постачальника послуг, тобто можуть робити й публікувати нові знімки для певної місцевості, у тому числі – з маркетинговою метою, – ред.).

Якщо ви зайдете на гугл-карти, то в радіусі кілометрів 60-80 навколо Слов’янська ви знайдете дуже багато моїх фотографій. І сферичні панорами, і звичайні. Загалом, мабуть, я розмістив декілька тисяч фотографій. Де буваю в робочих поїздках, а їжджу я часто, там фотографую. Багато фотографій зроблено прямо з вікна локомотива. В основному – природа, бо далеко не все можна фотографувати.

 А от людей не дуже люблю фотографувати. Хоч інколи доводиться. Одна така фотографія якраз підійшла для конкурсу профспілки.

На ній машиніст тепловоза Володимир Олександрович Кулаков. Тоді саме була виставка рухомого складу. Ми брали участь у підготовці, а я ще й фотографував. Володимир готував свій тепловоз, мав його представляти. Сів, а там і світло вдало впало, і фон задній не видно. Вийшла така фотографія в ретро-стилі. Радий, що вона сподобалась людям».

З деякими світлинами Геннадія Лєня можна ознайомитись в добірці.