Продовжуємо розповідати про переможців фотоконкурсу на найкращі фотографії, які відображають професійну діяльність працівників залізничного транспорту. Про враження від конкурсу розпитали бронзового призера конкурсу, пенсіонера Конотопської дирекції залізничних перевезень Василя Луценка.

«Про конкурс профспілки почув випадково і спочатку не надав особливого значення. Але думка в голові засіла. Адже із залізницею і фотографією пов’язана більша частина мого життя. Фотографую з дитинства, згодом багато років працював фотографом у відділі перевезень Конотопської дирекції залізничних перевезень, був керівником фотогуртка Будинку науки і техніки дирекції. Вважайте, дві справи життя, і така нагода знову їх поєднати. Тож до цієї думки повертався все частіше, поки не усвідомив, що справді хочу взяти участь. І не просто надіслати щось з архіву, а зробити фотографії спеціально для конкурсу.

Тоді звернувся по допомогу в Конотопський терком профспілки. З працівниками теркому спланували дії, домовились про проведення фотозйомок у підрозділах. І почав працювати.

Було непросто вмовити працівників фотографуватись. Люди не бачать своєї краси, особливо коли це звичне робоче місце, спецодяг, устаткування. А фотограф бачить інакше. І через світлини намагається передати своє бачення іншим. Одразу згадалось минуле, коли їздив по лінії, по підприємствах, фотографував людей на різних роботах.

Фотографую я десь з 11 років і, хоч вже пенсіонер, улюбленої справи не полишаю. Тож попри складності працював із задоволенням, зробив багато світлин. Звісно, дуже хотілось, щоб після такої роботи вони не лишились без уваги. Тому дуже зрадів, коли увійшов до фіналу.

Пильно стежив за голосуванням, дуже переживав. І рідні, близькі також щиро вболівали за мене. Тому дякую всім залізничникам, друзям і колишнім колегам, які проголосували за мою світлину. А теркому за допомогу. Якщо подібний конкурс знову відбудеться, буду брати участь, тепер вже без вагань. І спробою поборотися вже за перше місце!

Дякую профспілці за конкурс і позитивні емоції. Бажаю успіхів і перемог!».

А ми дякуємо Василю Миколайовичу за участь у конкурсі. Колеги щиро раділи його успіху, а нагороду за третє місце фотографу урочисто вручили на семінарі Конотопського теркому профспілки. Тож пропонуємо нашим читачам ознайомитися з деякими його фотороботами.