Війна невблаганно б’є чорними звістками…

Ворог обірвав ще одне безцінне життя: захищаючи волю і незалежність України, на Донецькому напрямку загинув машиніст моторвагонного депо Фастів, профактивіст, Почесний залізничник Олександр Олексійович Коваленко.

Колеги поважали Олександра за професійність, небайдужість та активну позицію. Розпочавши роботу в депо одразу після залізничного училища помічником машиніста, згодом Олександр став машиністом і вже сам виховував та готував до реальної роботи помічників і машиністів. Був поряд, підказував, допомагав…

Тому Олександра, завжди готового стати на захист трудових прав, колеги в 2019 році обрали профгрупоргом, а в 2020-му – членом профкому.

Згадує голова профорганізації Фастівського моторвагонного депо Іван Безпалий:

«Це непосильне горе для родини. І непоправна втрата для нашого депо. Олександр був справжнім професіоналом, якому небайдужа була залізниця. У лютому 2014-го його відзначено державною нагородою «Почесний залізничник» за запобігання залізничній катастрофі під час роботи ДРГ у період Революції Гідності.

Він не проходив повз несправедливість, брав активну участь у профспілковій діяльності: захищав інтереси колег як член комісії з трудових спорів, у 2021-му став заступником голови цієї комісії. Зробив би ще немало…

З першого дня повномасштабного вторгнення Олександр став на захист України, не міг інакше. Вступив до 208-го окремого батальйону територіальної оборони, пізніше потрапив до стрілецької роти військової частини.

Нагороджений медалями «Незламним героям України у російсько-українській війні» та «За оборону рідної держави». І вже в період воєнного стану закінчив Український державний університет залізничного транспорту, здобувши вищу світу. Він дивився в майбутнє…

15 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання під ворожим артилерійським вогнем життя Олександра Коваленка обірвалось.

У Героя залишились донечка, мама та сестра. Колектив виробничого підрозділу моторвагонного депо Фастів та профспілковий комітет розділяють з родиною біль втрати. Не пробачимо ворогові жодної загубленої душі.

Прощання з Олександром відбудеться у Фастові 25 жовтня».

Вічна пам’ять та вічна слава Герою…