Сьогодні в Одесі вшанували пам’ять колишнього Голови профспілки Вадима Мар’яновича Ткачова.

 

Голова Одеської дорожньої профорганізації Ігор Соловйов, працівники дорпрофсожу, колеги і близькі Вадима Мар’яновича поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на фасаді адміністративної будівлі експлуатаційного вагонного депо Одеса-Застава І регіональної філії «Одеська залізниця». Саме тут на посаді коваля розпочав свій трудовий шлях майбутній профспілковий лідер.

 

Траурні заходи завершено на місці останнього спочину Вадима Мар’яновича, де також було покладено квіти, в тому числі вінок від Ради профспілки. Присутні поділились спогадами про колишнього очільника профспілки та його професійні досягнення. 

 

Вадим Мар’янович зробив величезний внесок у розвиток профспілкового руху в Україні, був Заслуженим працівником транспорту України, Почесним залізничником, одним з активних учасників створення профспілки у Незалежній Україні, ініціатором створення Федерації профспілок транспортників України. 15 років він очолював нашу профспілку, ініціював важливі проєкти і зміни.

 

Його, принципового і справедливого молодого робітника,  колеги обрали головою профкому, згодом він очолював Одеський райпрофсож (тепер – терком), дорожню профорганізацію. У 2001 році його вперше було обрано Головою профспілки залізничників і транспортних будівельників України.

 

Нинішній лідер профспілки Олексій Семерунь у своєму зверненні до колег зазначив: «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять колишнього Голови профспілки Вадима Мар’яновича Ткачова. Його постать – знакова для нашої організації, він стояв у витоків профспілки в Незалежній Україні, 15 років очолював її, розвивав і зміцнював. Можна довго перераховувати його звання, і вони справді заслужені. Але ми пам’ятаємо і поважаємо його, в першу чергу, як Людину, неперевершену особистість, визнаного лідера із безперечним авторитетом».

 

Світла пам’ять…