Не вщухають обстріли Запоріжжя. Вдень і вночі ворог б’є ракетами по мирних кварталах, цивільних об’єктах, інфраструктурі. Жахливі кадри обстрілів міста облітають весь світ, прицільно зруйновано житлові будинки в центрі міста, а злочини російських військових тривають.


«Проте козацьке місто не здається, – запевняє голова Запорізької територіальної профорганізації Андрій Хижній, який залишився в місті і продовжує допомагати спілчанам. – Ми стаємо міцнішими і згуртованішими. І бачимо, що з нами зараз – вся Україна.


Вже півроку 70% Запорізької області окуповано ворогом. Це 14 структурних підрозділів залізниці, які зараз не працюють. Приблизно 800 працівників разом зі своїми родинами виїхали з Полог, Мелітополя, Енергодара, Оріхова, Гуляйполя, Бердянська, Кушугума, Василівки та з інших окупованих та прифронтових міст до Запоріжжя. Вони оселилися в найманих квартирах, гуртожитках і навіть виробничих приміщеннях. Але наближається зима, а переселенці не мають елементарного, багатьом з них немає куди повертатися. Їхнє житло зруйновано, майно розграбовано. Людей вивозили працівники ДСНС практично без речей, інші виходили з окупованих територій пішки.


Ми не сиділи склавши руки, з початку вторгнення співпрацювали і з обласною адміністрацією, і з місцевою владою, вийшли на благодійні фонди, нам допомагали міжнародні організації, колеги-залізничники з Румунії. Проте у зв’язку з наближенням зими потреби спілчан звичайно зростають. Наш терком залучав усі можливі ресурси, але зараз наші резерви практично вичерпано. Тому ми оголосили збір необхідних речей і фінансової допомоги.


Зараз 480 родин залізничників в Запоріжжі потребують найнеобхіднішого. Це постільна білизна, теплі ковдри, подушки, посуд, зимовий одяг і взуття та багато іншого. Існувала потреба в памперсах і дитячому харчуванні, дитячих речах, але завдяки колегам з усієї України, які відразу відгукнулися і допомогли як з речами, так і перераховували кошти на закупівлю найнеобхіднішого, потребу вдалося перекрити. Принагідно щиросердно дякуємо усім небайдужим, хто долучився, а також колегам – головам профорганізацій, які відгукнулися і підставили нам своє надійне плече підтримки. 


А тим часом наш терком продовжує роздавати спілчанам отримані речі, за що люди дуже вдячні». 


Долучитися до підтримки колег може кожен. 

 

Відправляйте речі можна за адресою:

 

Запоріжжя, Нова пошта № 31.


Отримувачі:


Хижній А.В. (тел.: +38 066 187 87 67), або

Філобок Н.В. (+38 099 064 97 40).