Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день безпеки та здоров’я працівників на роботі. Цей день підкреслює спільну відповідальність за створення безпечних та здорових умов праці для всіх працівників у всьому світі.

Тема, обрана в 2024 році Міжнародною організацією праці, насамперед, спрямована на дослідження впливу зміни клімату на безпеку та здоров’я працівників.

Відповідно до спільного листа АТ «Укрзалізниця» та Профспілки залізничників і транспортних будівельників України в період з 22 по 26 квітня під час Тижня охорони праці в структурних підрозділах здійснено комплекс заходів. Зокрема, проведено обстеження і цільові перевірки стану охорони праці, виробничої санітарії та промислової безпеки, особливу увагу приділено облаштуванню виробничих цехів і приміщень справними системами вентиляції, кондиціонування, обігріву. Зауважено на необхідності приведення робочих місць у відповідність до вимог законодавства.

Вшануймо пам’ять працівників, загиблих від нещасних випадків на виробництві.

«Україна, перебуваючи у стані війни, зіштовхнулась з додатковими викликами у сфері праці. Війна, стала суттєвим чинником, який змінює «клімат» на робочих місцях та збільшує ризики виникнення промислових аварій та небезпечних ситуацій. Тому дотримання вимог безпеки праці є вкрай важливим завданням, яке стоїть перед усіма підприємствами та організаціями», – йдеться у зверненні Держпраці до працівників та роботодавців.

І зауважено, нехай цей Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі стане точкою відліку для посилення зусиль з виконання нашої спільної місії – зробити робочі місця безпечними для всіх та кожного.