Гідну працю слід розуміти як продуктивну зайнятість працівників, оплату праці, що забезпечує гідні умови існування, належні умови праці, дотримання трудових прав, передбачених законодавством, соціальний захист та можливість ведення діалогу з роботодавцями з метою вирішення існуючих проблем для створення найкращих перспектив для соціального прогресу та розвитку.

Тиждень дій МФТ 6–12 жовтня 2010 року “Повага та безпека для всіх!” спрямований на вирішення проявів насилля проти працівників транспортних компаній та забезпечення безпеки руху. Рада профспілки планує провести зустрічі з керівництвом Укрзалізниці, на яких обговорити перспективи підвищення зарплати в галузі, зростання рівня соціального захисту працівників та створення належних умов праці на виробництві.

5 жовтня п. р. на засіданні президії Ради профспілки обговорюватиметься питання про умови праці працівників з роз’їзним характером роботи.

З метою солідарної підтримки Рада профспілки запропонувала взяти активну участь і долучитись до проведення кампаній на підприємствах, в організаціях і регіонах. Проводити роз’яснювальну роботу щодо мети та цілей Всесвітнього дня дій профспілок за гідну працю можна публікаціями матеріалів у профспілкових виданнях, висвітлюючи діяльність профспілкових ланок усіх рівнів.


Відділ інформації Ради профспілки