У час, коли ворог посилено атакує українську енергетичну інфраструктуру, Профспілка залізничників і транспортних будівельників України продовжує співпрацю з громадською організацією Ukraine2power для посилення енергобезпеки: 30 січня 2024 р. Голова профспілки Олексій СЕМЕРУНЬ і директор громадської організації Ukraine2power Віктор КОЛЕСНИК підписали Меморандум про співпрацю для забезпечення залізничних підрозділів, зокрема медичних, мобільними системами енергоживлення.

Профспілка та Ukraine2power вже направили потужні енергосистеми філіям «Центр з будівництва та ремонту колії» і «Центр охорони здоров’я».

Чотири з них використовуватимуться для ефективного виконання аварійно-відновлювальних робіт на залізничних об’єктах на прифронтових територіях. Сім – забезпечать безперебійне електропостачання реанімаційних та операційних відділень лікарень «Укрзалізниці». Про їх роботу ми розповімо у подальших публікаціях.

«Завдяки нашій спільній роботі залізничники в регіонах, де є значні ризики аварійних відключень, менше залежатимуть від перебоїв. Особливо там, де від електроенергії залежить життя і здоров’я людей», – наголосив Віктор Колесник.

«Ми упевнились, що ці системи справді допомагають захистити енергобезпеку важливих об’єктів, забезпечити аварійні роботи, врятувати життя», – підтвердив Олексій Семерунь.

Керівники філій ЦОЗ Костянтин Гончар та ЦБРК Віталій Калюжний підкреслили, що така допомога є надзвичайно актуальною та затребуваною, і відзначили роль профспілки у цьому напрямі.

Адже Меморандум спирається на успішний досвід минулорічної співпраці профспілки та Ukraine2power: відтоді три енергосистеми успішно працюють у філії ЦБРК, а в залізничних лікарнях Харкова створено «острівець енергобезпеки» для забезпечення безперебійної роботи найкритичніших відділень.