Функціональний одяг, який  шведська залізнична компанія SJ AB направила українським залізничникам, вже передано за призначенням: працівникам філій та регіональних філій АТ «Укрзалізниця»з прифронтових та деокупованих територій, тим, хто виконує роботу на відкритому повітрі та усуває наслідки обстрілів або потрапив у складні життєві обставини, внутрішньо переміщеним особам тощо.

Ця допомога об’єднала багато організацій і людей: одяг надійшов в Україну завдяки співпраці Ради профспілки з благодійною організацією Help Ukraine.center, американським фондом HUCUS та Центром Продовольчого Захисту, а відправку на місця і видачу спілчанам забезпечили голови профорганізацій.

Раніше ми розповідали, як цю допомогу передали спілчанам дорожні профорганізації – Лиманська, Придніпровської та Південної залізниць.

А в лютому понад тисячу одиниць одягу – утеплені і флісові куртки, кардигани, футболки-поло – отримали працівники філії «Вокзальна компанія». Трохи раніше понад 900 одиниць отримали працівники «Пасажирської компанії», ще понад 200 – працівники відомчої охорони.

«Це справжній жест солідарності, – зазначив голова об’єднаної профорганізації «Пасажирська компанія» Вадим Кукса. – Ми вдячні всім, завдяки кому змогли відправити одяг нашим спілчанам у міста, які щодня потерпають від обстрілів – Харків та Миколаїв».

«Ми сформували з різних елементів одягу комплекти, які і надали в січні нашим спілчанам. Декілька видали у Знам’янці, зокрема, нашому мобілізованому колезі, а решту відправили в Херсон, переважно тим працівникам, з якими було тимчасово припинено трудові відносини або які перебувають в простої», – розповів голова об’єднаної профорганізації філії «Відомча воєнізована охорона», голова первинки Знам’янського загону воєнізованої охорони Валерій Кучер.

«Вдячні за підтримку і надання гуманітарної допомоги. Адже це не просто речі: надаючи допомогу у такий важкий час, ви даєте надію, що разом ми подолаємо будь-які негаразди», – подякувала голова профорганізації вокзалу станції Київ-Пасажирський філії «Вокзальна компанія» Світлана Михайловська.