Важливий крок у підготовці студентів до реальної роботи на залізниці: голова молодіжної ради дорожньої профорганізації Південної залізниці, машиніст електровоза Юрій Верещака провів онлайн-презентацію для здобувачів освіти Харківського фахового коледжу транспортних технологій, які проходять практику в регіональній філії.

Захід складався з двох частин. Під час першої Юрій розказав про організацію роботи депо, цеху ремонту та експлуатації на прикладі електровозного депо Харків-Головне, а друга була присвячена практичним аспектам роботи за тими спеціальностями, за якими навчаються учасники заходу – майбутні слюсарі з ремонту рухомого складу та помічники машиніста.

«Спілкування здобувачів освіти з працівниками залізниці, по-перше, надає студентам можливість отримати досвід, який доповнює теоретичні знання, здобуті в навчальних закладах. По-друге, працівники залізниці можуть поділитися реальними прикладами з повсякденної роботи, що допомагає студентам краще зрозуміти особливості та вимоги професії. Такі зустрічі сприяють професійному наставництву, допомагають молодим фахівцям визначити свої кар’єрні цілі та шляхи їх досягнення», – впевнений Юрій.

«Здобувачі отримують можливість отримати відповіді від досвідчених фахівців, що сприяє професійному зростанню та розвитку. Подібні зустрічі допомагають здобувачам побудувати мережу контактів у галузі, що може бути корисним для їхнього майбутнього працевлаштування», – доповнює викладач коледжу Андрій Грановський, який став ініціатором заходу.

Ну, а Юрій завжди готовий поділитися знаннями і порадами з тими, хто бажає працювати на залізниці. І запрошує до спілкування на своїх сторінках у соцмережах:

Інстаграм – @only_yurchik99
Фейсбук – Юрій Верещака
Тік-ток – tiktok.com/@only_yurchik99

До речі, ми вже писали про цікавий проєкт Юрія, завдяки якому він зміг допомогти колегам з депо:

А ще Юрій – один з призерів минулорічного фотоконкурсу профспілки.